Poveștile participanților

De ce să alergi la Sibiu?

 

 

 

 

„A fost concursul cu cei mai implicați, inimoși și zgomotoși :)) voluntari dintre toate la care am participat! Catralioane de felicitări! Mii de mulțumiri!

– Vlad Victor Boldijar 

 „Fanfara a fost bestială.

– Cristian Podină

„Nu contează dacă plouă sau e arșiță. Duci la capăt ce ți-ai propus și ce le-ai promis și altora.

– Lăcrămioara Teodorescu

„Frumoasă atmosfera, bine organizat, dar am fost impresionată de voluntarii din acest an. De unde i-ați găsit pe acești oameni minunați care au stat în ploaie atâtea ore și ne-au încurajat plini de viață? RESPECT!

– Oana Purcar

„N-am mai întâlnit în niciun oraș/competiție din țară de acest gen așa voluntari frumoși, plini de viață și activi, ca aici la Sibiu… și asta în ciuda vremii capricioase din timpul cursei. Felicitări și Mult Respect! 😉

– Mircea Blaga

 „Mulțumim de organizarea impecabilă și de faptul că existați!

Bravo vouă!

Suntem siguri că veți crește și mai mult și că cei ce au beneficiat de ajutorul vostru prin susținerea fiecărei cauze vă mulțumesc de multe ori in tăcere!

– Cristi Stinga

 „Felicitări voluntarilor. Au fost demențiali…. I-am adorat , pur si simplu… Explozie de energie… Mulțumim!

–  Beatrix Pusa Campan

 „E unul din evenimentele în care mi-e foarte dificil să aleg dacă să fiu voluntar sau să mă înscriu ca alergător, pentru că e la fel de fain de ambele părți. Scopul tuturor celor implicați în eveniment (fie că sunt organizatori, voluntari sau alergători) e să ajute comunitatea și proiectele în care cred. Iar ăsta e un lucru minunat și mă bucură mult să văd cum tot mai multe persoane se alătură evenimentului de la an la an.Îmi e tare dor de echipa drăguță de voluntari, mereu cu zâmbetul pe buze, cu fluiere și cuvinte de încurajare la ei. Dar cel mai mult îmi lipsește schimbul de energie cu alergătorii, oricât de obosiți ar fi fost, dădeau mâna cu noi sau ne mulțumeau, iar asta e destul de dificil după ce ai alergat 40 de km. Noi, la rândul nostru, eram alături de ei, zicându-le un simplu ”hai că poți” sau alergând împreună cu ei un deal.

Niște sentimente de nedescris. Abia aștept să mă reîntorc anul viitor în Sub Arini și să pot ajuta cu un lucru atât de mic, dar care contează mult. 

– Nicoleta Vlad, voluntar

„Maratonul de la Sibiu e maratonul unde nu te înjură nimeni din trafic când alergi.”

– Catiușa Ivanov, alergător

„Sâmbătă, 26 Mai 2018 – ziua în care am văzut mai mulți oameni fericiți decât într-un an întreg! Felicitări tuturor alergătorilor, organizatorilor și asociațiilor!”

Gina Ștef, fotograf voluntar

„Aventuri la maraton în weekend-ul ce a trecut. Vreme frumoasă, cu o ploaie cruntă apărută din senin tocmai la cursa copiilor. Nu am fost înscriși ca participanți, doar ca fotografi, dar se poate spune că am făcut cei 42 de kilometri, din care aproximativ 35 au fost făcuți cu bicicleta în vreo 5 ore și ceva, cu multe pauze de fotografiat, povestit cu voluntari și încurajat participanți. Traseul nostru a fost de la Grădina Zoologică, prin Muzeul ASTRA, către Rășinari și Poplaca, mai apoi coborând în punctul de plecare de la Zoo. Odată timpul limită de finish al maratonului încheiat și bicicletele parcate în siguranță acasă, ne-am îndreptat la pas ardelenesc spre centru unde am recuperat kilometri rămași și probabil câțiva în plus.
Oamenii de pe traseu au fost excepționali, atât participanții cât și voluntarii, cu o energie de nedescris, surprize la fiecare pas și zâmbete peste tot. Abia așteptăm următorul an, poate-poate cine știe? Alergăm și noi la #maratonsibiu.”- Diana Mărghitaș, fotograf voluntar
„Astazi, noi, cei din „familia” Animal Life ne-am trezit cu o febra musculara de zile mari, insa si cu un zambet pe masura. Ieri am petrecut o zi superba, alaturi de prietenii si sustinatorii nostri, alaturi de oameni frumosi care au spus impreuna cu noi #StopAbandonului.
Le multumim din suflet tuturor care au sprijinit proiectul nostru in calitate de alergatori sau sustinatori. Le multumim organizatorilor de la Fundatia Comunitara Sibiu pentru experienta de neuitat pe care ne-au oferit-o si pentru munca pe care o investesc an de an pentru a organiza acest eveniment. Multumim politiei care ne-a oferit siguranta pe parcursul traseului. Le multumim voluntarilor pentru ca incurajarile lor ne-au dat aripi. Suntem recunoscatori sa facem parte din aceasta comunitate extraordinara, pe care noi promitem la randul nostru sa o sprijinim.”- Echipa Animal Life Sibiu
„Am reușit să alerg semi-maratonul, mii de mulțumiri celor ce mi-au fost alături, sprijinind cauza noastră.
A fost foarte emoționant, primii 2 km i-am alergat cu lacrimi șiroaie, gândindu-mă la micuții luptători. Aia luptă! Minunile ce se agață cu dinții de viață merită tot ajutorul nostru! Mulțumesc în numele lor, împreună am strâns o treime de incubator. ❤️????????????
Minunat eveniment, plin de emoție, oameni frumoși și energie pozitivă! M-am bucurat tare să pot participa alături de voi. Ne vedem la anu’!”- Ina Buksa
„Sâmbătă a fost MINUNAT! Ziua a inceput dimineata devreme cand am intampinat in Piata Mare colegii si colaboratorii mei din Bucuresti, Brasov si Alba care au venit special pentru acest eveniment ca sa alerge pentru cauza Dam Startul in Viata. Am o prietena care a venit din Germania. Toate astea dovedesc ca se poate, numai sa vrei si sa si actionezi! A continuat cu alergarea care pentru mine a fost un efort fantastic tinand cont ca a fost extrem de cald dar am reusit sa termin. Din nou Mircea Corcoveanu dupa ce a alergat, s-a intors dupa mine pe traseu, sa fie sigur ca ajung la finish cu bine.”

Patricia Corcoveanu

„După cursa de 10km, am creat și câteva fotografii în mijlocul acelei atmosfere cu adevărat specială. E a 5-a competiție la care particip din acest an și publicul din Sibiu a fost cea mai pozitivă și călduroasă. Am simțit că mă aflu într-un oraș civilizat. Iată câteva cadre, unele chiar speciale, din perspectiva mea.”

Miklós Henrich

„În fiecare an am participat la #Maraton și în fiecare an am spus că „Anu’ ăsta-i cel mai fain!” Dar anul ăsta chiar a fost cel mai fain! 🙂 Am avut mari emoții la început și cu atâtea cauze faine nu am crezut că ne vom atinge targetul, dar iuhuu, we did it again! Din suflet le mulțumim fiecărui alergător în parte, fiecărui susținător, fiecărui voluntar de pe traseu și fiecărui organizator! Voi sunteți #Maratonul! A fost magic, ca în fiecare an! Mulțumiri merită de asemenea fiecare organizație în parte, pentru că sunt oamenii ăștia faini care fac Sibiul să fie Sibiu: mulțumiri și felicitări Fundația Comunitară, Prietenii Mocăniței, Prietenii Berzelor, Baby Care, Asociația de Poveste, ALEG, Crucea Roșie, Diakoniewerk și tuturor celor care muncesc în fiecare zi pentru un bine mai presus decât binele personal. Vă invităm să admirați minunatele poze ale colegei noastre, Crina Doltu, www.facebook.com/EscalateArt! Vă iubim, oameni faini, să ne vedem cu toții sănătoși anul viitor!”

– Asociatia Animal Life Sibiu

gabriela hila_final Emoțiile din ziua crosului au fost copleșitoare. Îmi propusem cu câteva luni înainte să termin cursa, dar nu pe ultimul loc. Nu a fost așa. Am terminat pe ultimul loc, la 6 minute în urma ultimului alergător. Nu o sa uit că eu încă încercam să îmi reglez respirația și a a venit primul maratonist de la 21 de km. Îmi era clar că nu e de mine.Aș mai alerga de câte ori trebuie 5 km că să simt din nou emoția când am văzut poza cu incubatorul în secția celor mici. Alături de Mâini Unite, Baby Care și Emma am conștientizat că un proiect bun mișcă lumea.”

-Gabriela Hila, Asociația Mâini Unite

doris louise popescu_final „Ploaie, vânt, frig……nimic nu ne-a descurajat. Nici pe noi, alergătorii, nici pe sutele de susținători, dragi nouă. Dimpotrivă! Nimeni nu a renunțat la participare! Așa că nu am fost deloc mirată să văd Piața Mică inundată de cei mai inimoși oameni ai Sibiului. Indiferent de proiectele susținute de noi (toate importante pentru Sibiu), am dovedit, din nou, că suntem solidari. Iar acesta consider că este principalul merit al SemiMaratonului: faptul că unește forțe, antrenând schimbarea.

– Doris Louis Popescu, Cadru universitar, aleargă pentru AnimalLife Sibiu

cristina costea_final “Particip la SemiMaraton Sibiu încă de la prima editie ca și voluntar și am avut ocazia să văd în fiecare an o creștere extraordinară a numărului de alergători și susținători. În luna dinaintea evenimentului cu oricine m-am întâlnit era ori susținător ori alergator la SemiMaraton. Cred că nu am întâlnit pe nimeni care să nu știe de eveniment.În ziua evenimentului bucuria mi-a fost și mai mare să văd o gramadă de prieteni, cunoscuți, colegi și colaboratori în rândul alergătorilor.”

-Cristina Costea, Asociația AnimalLife Sibiu, voluntar SemiMaraton Sibiu

andrei soroaga_final “SemiMaratonul e o zi de sărbătoare a comunității sibiene, la care particip cu drag de câte ori am ocazia. În 2014 s-a nimerit într-o zi ploioasă, dar nu am dat înapoi. Pentru public nu cred că a fost așa placut, pentru alergători puțină ploaie e numai bună. Ne vedem la ediția următoare!”

Andrei Șoroagă, Asociația Cu verdele-n SUS

dan luca_final “La Semimaratonul Sibiu 2014 am primit <botezul> de alergător. A fost prima mea cursă oficială și va rămâne specială în mintea, inima și corpul meu. Eu nu alerg ca să scot un timp mai bun și nici să adun kilometri – eu alerg ca să mut limite în toate ariile vieții mele. În plus, motto-ul meu este: <la 35 de ani mai în formă ca la 25>.”

– Dan Luca, Antreprenor, 5 AM Coaching Program

anabela tarnovan_final „<Fiecare din noi poartă în el/ea o veste bună. Vestea bună este că nu știi cât de minunat poți să fii. Cât de mult poți să iubești! Cât de multe poți să realizezi!> (Anne Frank).Când am citit aceste rânduri, mi-am amintit că am plecat de la SemiMaraton cu acest sentiment și cu încrederea în puterea noastră, a tuturor, de a face lucruri frumoase pentru noi și pentru Sibiu. Asta e pentru mine semimaratonul  – un eveniment care ne amintește cât de minunați suntem fiecare dintre noi și, mai ales, cât de minunați suntem împreună.”

– Anabela Târnovan, cadru universitar ULBS

iulia nistor_final „Anul acesta, echipa de alergători a asociației s-a dublat față de prima participare (2013), iar acest lucru ne bucură enorm și ne dă curaj. Copiii au șansa să-și modeleze responsabil viitorul. Cel mai tare mă bucură că s-au alăturat echipei oameni care nu au neapărat legătură cu arhitectura, dar care au înțeles repede că educația de arhitectură și mediu construit este importantă pentru viitorul orașelor țării noastre și pentru locuitorii lor.”

– Iulia Nistor, Asociația De-a Arhitectura

calinoiu alexandru_final  “Semimaratornul din 2014 a însemnat două lucruri pentru mine: primul pas către un maraton (lucru care mi-l doresc încă de când am început să alerg) și satisfacția de a contribui la un proiect drag mie, panoul de cățărat Sibiu”

– Călinoiu Alexandru-Nicolae, Antreprenor,  AgileFreaks, aleargă pentru Asociația Salvatorilor Montani Sibiu

maria_cismaru „Participarea la SemiMaraton 2013 pentru mine a însemnat ocazia perfectă de-a ajuta şi de-a îmi ajuta prietenii să ajute. Acest eveniment reuneşte oamenii într-un mod minunat şi oferă sentimentul apartenenţei la comunitate. Evoluţia pe care a avut-o faţă de 2012 a fost una remarcabilă, iar în 2014 sper să reuşească să mobilizeze şi mai multe forţe, pentru că împreună putem creşte valoarea oraşului în care trăim. ”
– Maria Cismaru, cel mai bun fundraiser SemiMaraton Sibiu 2013 (63 de susţinători)
florenta_cioconea „Particip de 2 ani la SemiMaraton, cu emoţie şi mult entuziasm, susţinând cauzele Asociaţiei Mâini Unite. Emoţie pentru că nu sunt o mare alergătoare şi de fiecare dată kilometrii parcurşi sunt un pariu cu mine şi entuziasm pentru că e minunat să alergi alături de oameni frumoşi, dedicaţi unor cauze atât de necesare comunităţii.Felicitari organizatorilor pentru desfaşurarea de forţe şi pentru meritul de a aduna cu bucurie atâţia oameni. Ne vedem anul viitor, mai ales că juniorul meu s-ar încadra la crosul copiilor, deci vin întăriri!”
–  Florenţa Cioconea, Asociaţia “Mâini Unite”
nicu_stefanuta „Semimaratonul e un eveniment prin care sibienii de peste tot se reîntâlnesc acasă şi se bucură de tot ce are oraşul lor mai bun de oferit: natură, istorie, sport şi mai ales comunitate. Spiritul că prin noi înşine, Sibiul îşi menţine statutul de cel mai frumos şi proactiv oraş din România. Susţin Fundaţia Comunitară Sibiu pentru că reuşeşte să mobilizeze această conştiinţă şi pasiune comunitară.”
– Nicolae Ştefanuţă, Washigton DC, Membru board FCS
iulia_nistor „Participarea la un astfel de eveniment a fost o premieră atât pentru mine cât și pentru Asociația De-a Arhitectura. A fost o provocare căreia i-am răspuns onorabil: toți alergătorii echipei au terminat cursa în care s-au înscris. Din donațiile obținute vom putea susține parțial costurile cursului pentru clasa a III-a și a IV-a în 12 scoli din Sibiu, în anul școlar 2013-2014. Am fost impresionată de numărul mare de participanți, de diversitatea proiectelor înscrise și nu în ultimul rând de devotamentul organizatorilor!”
– Iulia Nistor, Asociaţia de-a Arhitectura
ana_lechintan „Semimaratonul Sibiu este o iniţiativă admirabilă, un eveniment cu efecte benefice asupra tuturor părților implicate. Ca alergător, în momentul startului, observând numărul atât de mare de participanți și voluntari din jurul meu, am avut un puternic impuls de fericire și un sentiment de unitate cum rar ți-e dat să ai. Realizând că acești oameni se implică din pură bunătate, după un astfel de eveniment rămâi cu un sentiment de mulțumire față de lume și față de viață.”
– Irina Ana Lechinţan, aleargă pentru AnimalLife
fane_tulpan „Fiecare aleargă în viaţă pentru sine, familie, şef sau bani, dar când ai un scop de ajutorare, motivaţia e mai puternică când ştii că banii strânşi pot ajuta pe cineva sau îndeplinesc un ideal. Aş vrea ca în viitor tot mai mulţi să participe şi doar ca exemplu pentru cei tineri, fără mişcare un popor moare încet şi sigur. Felicitari organizatorilor!”
– Fane Tulpan, primul român pe Everest, Asociaţia Salvatorilor Montani
radu_tompa „Chiar daca aveam o condiţie fizică destul de bună, nu m-am gândit niciodată să alerg la un semimaraton. Faptul că mi s-a dat posibilitatea să alerg pentru o cauză la alegere m-a convins să intru în concurs. A fost o zi minunată.”
– Radu Tompa, aleargă pentru Mocăniţă
angi_lica „Am ramas cu o impresie excelentă dupa SemiMaraton Sibiu 2013! A fost prima competiție de alergare la care am participat. Am alergat traseul de semi cu colega de echipă, la stafeta de 2. Un traseu foarte interesant prin centrul Sibiului și-apoi prin minunata <oază verde> de care noi sibienii ne bucuram zi de zi. Mulțumesc organizatorilor și voluntarilor, a fost o experiență minunată!”
– Angi Lica, aleargă pentru ReGeneraţia
mihai_proca „Semimaratonul Sibiu consider că reprezintă una dintre cele mai bune iniţiative de strângere de fonduri din oraşul nostru. În calitate de reprezentant al unei organizaţii nou înfiinţate consider că fondurile strânse de organizaţie în cadrul Semimaratonului ajută foarte mult la punerea în practică a unor iniţiative sportive şi comunitare ale asociaţiei. Multumim Fundaţiei Comunitare Sibiu care ne-a dat prilejul de a mobiliza fonduri pentru îndeplinirea scopurilor şi proiectelor organizaţiei.”
– Mihai Proca, aleargă pentru Tură în natură