ReReRe Start înscrieri proiecte (și în 2022)

705.369 lei strânși pentru 34 de cauze în 2021
decembrie 15, 2021
Termen nou anunț proiecte și lansare înscrieri alergători
martie 17, 2022

Foto: Grimm

Ghid de participare Formular de aplicare

Actualizare:

Am prelungit termenul limită de depunere a proiectelor până luni, 14 martie, ora 23.59.

Invazia Rusiei în Ucraina a generat și va genera nevoi noi în comunitate, dar a și pus într-o lumină mai puternică diverse subiecte mai vechi. Chiar dacă lucrurile sunt în derulare și există destule neclarități, vă încurajăm să vă gândiți și să propuneți proiecte pe termen mediu-lung legate de criza actuală: chestiuni legate de suport psihologic și sănătate mintală, gândire critică, dezinformare și propagandă, știri false, incitare la violență și ură și libertate de exprimare, pregătire pentru situații de criză, cursuri de prim-ajutor etc.

 

Ai o idee de proiect pentru care vrei să lăsăm urme la maratonul din acest an? Hai la noi cu ea până în 10 martie. Așteptăm propuneri care soluționează probleme din comunitatea locală sau pur și simplu se ambiționează să aducă un suflu nou unei zone. Adorăm ideile istețe, care vin cu abordări neașteptate sau care aduc în discuție aspecte mai puțin cunoscute ale unor subiecte, dar nu dăm înapoi nici în fața celor care au curajul să lupte cu balauri deja cunoscuți.

  

În cele 10 ediții de maraton, împreună am pus pe picioare peste 240 de proiecte: cauze ce vizează renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor din mediul rural, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală sau de prim ajutor, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi etc. Mai mult decât atât, am reușit să nuanțăm felul în care oamenii simt comunitatea și își găsesc locurile din care pot aduce schimbări în cadrul acesteia.

În plus, am încercat să ajutăm cât mai mult echipele din spatele cauzelor să se dezvolte – de la felul în care își gândesc și scriu proiectele, la idei prin care pot atrage mai multe fonduri sau pot face cauza mai cunoscută.

 

Câte cauze vor merge mai departe?

 

Anul acesta nu avem un număr fix de proiecte care vor atrage fonduri – lista proiectelor care intră în cursă va fi stabilită de membrii juriului, în funcție de calitatea aplicațiilor.

 

Cine poate aplica?

 

Ca în fiecare an, acceptăm atât proiecte înscrise de ONG-uri, cât și de grupuri de inițiativă (grupuri de prieteni, fără personalitate juridică). Nu contează cine aplică, dar este nevoie să demonstreze că înțelege ce ar presupune să ducă treaba până la capăt și că este gata să dea din coate – atât în etapa de strângere a fondurilor, cât și în implementarea proiectului.

Dacă aplici pentru prima dată, te rugăm insistent să ne contactezi pentru o consultare, pentru a ne cunoaște și înțelege mai bine, dar și pentru a te ajuta să scrii cea mai bună variantă a aplicației.

Te rugăm să parcurgi atent ghidul de aplicare, pentru mai multe detalii despre condițiile de participare și criteriile de selecție din acest an.

 

Cum aplici?

 

Pentru a înscrie proiectul, trimite un mail pe proiecte@fundatiacomunitarasibiu.ro. Tot acolo așteptăm și întrebările sau nelămuririle. Vom răspunde în cel mai scurt timp posibil, după criteriul primul venit, primul servit și, eventual, vom stabili împreună o întâlnire online pentru a pune țara la cale.

Știm că, de multe ori, cele mai inspirate idei vin în ultima clipă, dar pentru a beneficia de ajutorul nostru în scrierea unei versiuni cât mai bune a proiectului, respectiv, pentru a crește șansele de a trece de selecție, te încurajăm să ne scrii cât mai din timp.

Menționăm că întâlnirile online vor avea loc în perioada 18.02 – 04.03.2022.

PS: Dacă ai nevoie de un pic de inspirație, aruncă un ochi peste cauzele pentru care s-a alergat anul trecut.

 

Termenul limită

Spor la treabă și ne auzim în curând, dar nu mai târziu de 10 martie, ora 23.59. Am prelungit termenul limită de depunere a proiectelor până luni, 14 martie, ora 23.59.

 

Documente utile

Ghid de participare Formular de aplicare